Εκθεσεις

This event has expired

Art Athina 2018

Art Athina 2018

Η Art Athina για μία ακόμη χρονιά ανανεώνεται και αλλάζει χώρο διεξαγωγής – στο Ωδείο Αθηνών, γίνεται τετραήμερη με νέες ημερομηνίες, πιο καλοκαιρινές – από τις 20 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουνίου 2018 και καταγράφεται πλέον ως η ευρωπαϊκή φουάρ, με την οποία θα κλείσει η σεζόν.

Κάθε χρόνο από το 1993, η Art Athina συγκεντρώνει ένα διεθνές κοινό που απαρτίζεται από συλλέκτες, επιμελητές, εκπροσώπους μουσείων και φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους από τον τοπικό και διεθνή τύπο καθώς και το φιλότεχνο κοινό, παρουσιάζοντας μια επιλογή των σημαντικότερων ελληνικών και διεθνών γκαλερί.

Με τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια, Σταματία Δημητρακοπούλου, στο τιμόνι της διοργάνωσης, η 23η γιορτή των αιθουσών τέχνης και των εικαστικών τεχνών αφήνει το γήπεδο Tae Κwon Do στο Φάληρο, ανεβαίνει κέντρο και φιλοξενείται στο Ωδείο Αθηνών, έναν τόπο συνδεδεμένο με τον πολιτισμό, τόσο επειδή αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου μουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεώτερης Ελλάδας, όσο κι επειδή στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta14.

Η Art Athina 2018 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) σε παραγωγή της εταιρείας Be Best, η οποία είχε αναλάβει και την παραγωγή της Art Athina 2017.

Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Art Athina είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Start Time

10:00 πμ

Τετάρτη, June 20, 2018

Finish Time

21:00 μμ

Κυριακή, June 24, 2018

Address

Ωδείο Αθηνών